Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Τελικό: Παναιτωλικός-Ολυμπιακός Βόλου 2-1 (φωτό)



Τι προηγήθηκε
-Ένα απρόοπτο σημειώθηκε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Παναιτωλικός-Ολυμπιακός Βόλου κατα τη διάρεκια της προθέρμανσης των παικτών. Μια κροτίδα έσκασε στα χέρια του παίκτη Καρρά της ομάδας του Βόλου που έφυγε τραυματισμένος. Η κροτίδα έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και ο ποδοσφαιριστής την έπιασε για να την απομακρύνει με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο χέρι. Δεν έχει διευκρινησθεί αν είναι κάτι σοβαρό αλλά εν συνεχεία αποχώρησαν και όλοι οι παικτες της θεσσαλικής ομάδας.
-Ενόσω ο παίκτης του Βόλου Σταμάτης Καρράς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου και αντικαταστάθηκε στην 18άδα της ομάδας του υπήρξαν διαβουλεύσεις του διαιτητή με τους εκπροσώπους των ομάδων και της Αστυνομίας. Οι ιθύνοντες του Βόλου μάλιστα ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου και υπάρχει καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα. Στη Θύρα των οργανωμένων μετακινούνται αστυνομικοί ενώ συνεχείς εκκλήσεις από τα μεγάφωνα υπήρξαν για να μην υπάρξει άλη ρίψη αντικειμένων που θα σημάνει είτε εκκένωση των κερκίδων είτε τιμωρία του Παναιτωλικού.
-Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόθεση του διαιτητή είναι σε λίγο να ξεκινήσει ο αγώνας ωστόσο οι παίκτες της ομάδας του Βόλου δεν επιθυμούν να αγωνιστούν. “Είμαστε σοκαρισμένοι και ιδιαίτερα οι ξένοι παίκτες. Είναι σοβαρός ο τραυματισμός του συμπαίκτη μας”, υποστήριξε ο παίκτης του Ολυμπιακού Ηλίας Σολάκης που είπε μάλιστα πως ο Σταμάτης Καρράς έχασε δύο δάκτυλα και ότι πρέπει ο αγώνας να διακοπεί. “Στο εξωτερικό αν πέσει μπουκάλι στον αγωνιστικό σταματάει το παιχνίδι, εδώ πως θα παίξουμε μπάλα;“ είπε. Η πληροφορία πάντως περι ακρωτηριασμού δακτύλων δεν φαίνεται να ισχύει ενώ δεν επιβεβαιώνεται από τον Παναιτωλικό, από τον γιατρό Γρ.Ζήση, που ανέφερε μάλιστα πως ο παίκτης υπέστη εγκαύματα σε τέσσερα δάκτυλα και όχι ακρωτηριασμό καθώς έπιασε την κροτίδα για να τη βγάλει έξω.Είπε πως πρόκειται για τραυματισμό  του δέρματος που αποκαθίσταται με πλαστική.

-Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας πήρε το λόγο και μίλησε από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Ζήτησε από τον κόσμο να μην πέσουν αντικείμενα καθώς αν αυτό συμβεί ο αγώνα θα διακοπεί και η ομάδα θα τιμωρηθεί με μηδενισμό. Οι παίκτες των ομάδων παιρνουν τις θέσεις τους και προθερμαίνονται για να ξεκινήσει ο αγώνας αν και η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Οι παίκτες του Παναιτωλικού επευφημούνται και του Βόλου αποδοκιμάζονται έντονα από όλο το γήπεδο για τον προκλητικό τους τρόπο.
-Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Δημήτρης Καραγιάννης τόνισε ότι η απόφαση να γίνει κανονικά το παιχνίδι ήταν δική του. «Δεν φταίει ο Παναιτωλικός για την ενέργεια τανεγκέφαλου φιλάθλου από την οποία τραυματίσθηκε ο Καρράς.Η ψυχολογία της ομάδας είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο.
Ξεκίνησε ο αγώνας στις 20:50
Μετά από 50 λεπτη καθυστέρηση ο αγώνας στο Αγρίνιο μεταξύ Παναιτωλικού και Ολυμπιακού Βόλου ξεκίνησε.
Στην αρχική ενδεκάδα του Παναιτωλικού οι  Τακίδης, Μπακάκης, Δάρλας, Ιωάννου, Κούσας, Τζούνιορ, Σφακιανάκης, Σίσιτς, Μπελόν, Καμαρά και  Κουτσοσπύρος. Στον πάγκο οι Τσάπαλος, Αραμπατζής, Μουμίν, Σμίλτος, Ιορδανίδης, Πασάς  και Φαβάλι.
Στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου οι  Γκίτκος, Πετκάκης, Παλαιολόγος, Καρράς, Γκότοβος, Πινδώνης,Ολίσε, Μπολάτι, Στογιάνοφ, Γιενκά και  Σολάκης. Στον πάγκο οι Ρόκα, Γόγολος,Ογκουνσότο, Τσιάτσιος, Καπετάνος, Ανιέτε και  Μπρέσκα, .
Διαιτητής ο Σέζος (Κιλκίς) και βοηθοί οι Πεντζερετζής, Ναλπάντης (Κιλκίς)
Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
1′ -Γκολ για τον Παναιτωλικό  με το ξεκίνημα του αγώνα στο Αγρίνιο. Στα 40 δευτερόλεπτα σκόρερ ο Μπελόν  με σουτ από το ύψος της περιοχής .
9΄Σουτάρει ο Μπελόν, διώχνει ο Γκίτκος
21΄Ευκαιρία για Παναιτωλικό. Διπλή προσπάθεια με σουτ του Μπακακή, αποκρούει ο Γκίτκος  αρχικά τετ α τετ και στο δεύτερο σουτ η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και έφυγε κόρνερ.
25′ Σουτ αουτ του Σίσιτς.
27′ Κεφαλιά  άουτ του Κουτσοσπύρου.
-Πιέζει ο Παναιτωλικός. Eλέγχει τον ρυθμό του αγώνα.
34′  Σέντρα του Γενγκά από αριστερά αλλά ο Σολάκης αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα που πέρασε αουτ.
37′ Σουτ του Γενγκά πέρασε άουτ.
39′  Μεγάλη ευκαιρία για Παναιτωλικό. Φάουλ εκτελεί ο Σίσιτς, ο Καμαρά παίρνει την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Γκίτκος βγάζει τη  μπάλα κόρνερ.
40′ Γκολ για τον Παναιτωλικό. Σκόρερ ο Σφακιανάκης με κεφαλιά μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Σίσιτς.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
-Αλλαγή για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Γόγολος  στη  θέση του Πετκάκη.
52΄ Αλλαγή δευτερη για την ομάδα του Βόλου. Ο Μπρέσκα στη θέση του Μπολάτι.
54΄ Κίτρινη κάρτα στον  Ολίσε του Ολυμπιακού Βόλου.
60΄Κίτρινη στον Τζούνιορ του Παναιτωλικού για φάουλ στον Ολίσε.
65΄Aλλαγή, τρίτη και τελευταία για Ολυμπιακό Βόλου.Ο Καπετάνος στη  θέση του Ολίσε.
68′ Ευκαιρία για Παναιτωλικό, το φάουλ του Σίσιτς αποκρούει ο Γκίτκος.
70′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό Βόλου με τον Μπρέσκα. Σουταρε στην αριστερή γωνία του Τακίδη μετά από σέντρα του Γενγκα.
70′ Ο Φαβαλι περνά στη θέση του Κουτσοσπύρου, πρώτη αλλαγή για Παναιτωλικό.
84′ Κίτρινη στον Φαβάλι του Παναιτωλικού.
89′ Kίτρινη στον Στογιάνοφ του Ολυμπιακού Βόλου.
90′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Μουμίν στη θέση του Μπελόν.
91΄Αλλαγή για Παναιτωλικό τελευταία.  Ο Αραμπατζής στην θέση του Καμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου