Το Κατμάρ που ήταν εύκολο στην παρασκευή του, γλύκαινε τις ημέρες της νηστείας όλους τους Ξηρομερίτες.
Υλικά για το χωριάτικο φύλλο
-1 κιλό αλεύρι
-400γρ νερό
-αλάτι
-1 κουταλιά της σούπας λάδι
Υλικά για τη γέμιση
- ½ κιλό καρύδια –αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1 φακελάκι σουσάμι (100 γρ.)
- 2 κουταλιά της σούπας κανέλα
-½ κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
- ½ λάδι
-½ κούπα τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
-½ κούπα τσαγιού ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το γαρύφαλλο το σουσάμι τη κανέλα τη φρυγανιά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα λαδώνομαι ένα ένα και ρίχνουμε το μείγμα και μετά το βάζουμε σουρωτό στο λαδωμένο ταψί. .Αυτό το επαναλαμβάνουμε ώσπου να γεμίσει το ταψί Στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο βαθμούς .
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό από πάνω.
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου