Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Σκληρή απάντηση του Προέδρου της Χρυσοβίτσας Γιάννη Χρόνη στον Κώστα Γεωργούλα




Ανακοίνωση – απάντηση του Προέδρου της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου κ. Γιάννη Χρόνη στον Δημοτικό σύμβουλο κ. Κώστα Γεωργούλα 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

         Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεωργούλας ευρισκόμενος -άγνωστο για ποιο λόγο- σε θέση άμυνας και προφανώς σε σύγχυση, προβαίνει σε δημοσιεύσεις με σαφή υπονοούμενα σε βάρος μου. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία πολύ καλά γνωρίζουν άπαντες οι συγχωριανοί μας, παραθέτω τα κάτωθι:
          Στις 18-2-2015 ο στενότατος φίλος του κ. Γεωργούλα και συγχωριανός μας μηχανικός κ. Δημήτριος Κίσσας υπέβαλε για λογαριασμό του κ.Δημητρίου Ζήκου αίτημα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου,προκειμένου να του χορηγηθεί βεβαίωση για την ύπαρξη αγροτικών δρόμωνστην περιοχή όπου υφίστανται οι ιδιοκτησίες του, προσκομίζοντας ταυτόχρονα τα σχετικά τοπογραφικά διαγράμματα, συνταχθέντα όλα από τον ίδιο (κ. Δημήτριο Κίσσα).
         Στις 20-2-2015 και αφού προηγουμένως με πρωτοβουλία του κ. Κίσσα πραγματοποίησα αυτοψία στο χώρο, εκλήθην από την αρμόδια μηχανικό στην Τεχνική Υπηρεσία, όπου μετά από συνεννόηση μαζί της προέβην στην υπογραφή σχετικής βεβαίωσης περί της ύπαρξης αγροτικών δρόμων, τους οποίους βεβαίως πολύ καλά γνώριζα και γνωρίζω. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

      Το ποιος γνώριζε όμως για την πρόθεση εγκατάστασης εργοστασίου βιομάζας στην περιοχή και μάλιστα από 2-11-2015 προκύπτει ξεκάθαρα από τα πρακτικά συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου της 2-11-2015. Και τούτο διότι την ως άνω ημεροχρονολογία ο κ. Γεωργούλας παρέστη στη εν λόγω συνεδρίαση, από την οποία εγώ απουσίαζα και στην οποία ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανέγνωσε και γνωστοποίησε στους παρισταμένους δημοτικούς συμβούλους την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εν λόγω έργου, χωρίς καμία αντίδραση ή κανένα αντίλογο εκ μέρους του κ. Γεωργούλα. 
       Θα πρέπει εδώ μάλιστα να επισημάνω ότι περιέργως το σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το οποίο καλούνταν και το τοπικό συμβούλιο Χρυσοβίτσας να εκφράσει γνώμη για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εν λόγω έργου «παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα», ουδέποτε μου κοινοποιήθηκε και τούτο με ασφάλεια προκύπτει και αποδεικνύεται από το Βιβλίο Πρωτοκόλλου του Δήμου. Όταν όμως, έλαβα γνώση του εν λόγω θέματος, στις 29-12-2015 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο κ. Λαϊνά, αμέσως προσκάλεσα το τοπικό συμβούλιο και στις 16-1-2016 με ομόφωνη απόφασή του γνωμάτευσε αρνητικά για την εγκατάσταση του παραπάνω έργου.

      Κατά συνέπεια όλων των ανωτέρω, η ατυχής προσπάθεια του κ. Γεωργούλα να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος μου στερείται μάλλον σοβαρότητας, τυγχάνει καταφανώς προσχηματική και ως τέτοια την αφήνω στην κρίση των συγχωριανών και συνδημοτών μας.

Μετά τιμής
Ιωάννης Χρόνης
Πρόεδρος τ.κ. Χρυσοβίτσας.......



ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ανακοίνωση ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ: 

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΚ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ
    Σας επισυνάπτω βεβαίωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Χρυσοβιτσας πριν ενα χρόνο.
Αφορά την επένδυση μονάδας βιομάζας στην Χρυσοβιτσα.
      Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην ομιλία του ισχυρίστηκε οτι δεν γνώριζε απολυτος τίποτα και δεν είχε πάρει ποτέ κανένα έγγραφο που να φαίνεται οτι ενημερώθηκε οπως ισχυρίστηκε η ενημέρωση που είχε ηταν μέσου διαδικτύου .
      Άφησε αιχμές κατε εμένα οτι δεν των ενημέρωσα καθώς σε ΔΣ αναγνώστηκε το έγγραφο απο τον πρόεδρο του ΔΣ και εγώ ήμουν παρών δεν τον ενημέρωσα.
       Απο την βεβαίωση που εξέδωσε προκυπτη οτι ειχε έρθει σε επαφή με τον κ Ζηκο πριν ενα χρόνο οπως προκύπτει απο την βεβαίωση που σας επισυναπτω.
      Την εν λογο βεβαίωση επρεπε να την ειχε εκδοση η τεχνική υπηρεσία του Δημου καθώς ειναι η μόνη αρμόδια για το εν λογο θέμα
Παρακαλώ για την δημοσίευση της βεβαίωσης.
Σας ευχαριστώ εκ τω προτέρων

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου