Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Σήμερα στα χωριά του Ξηρομέρου. Αγράμπελο, Πρόδρομος και Χρυσοβίτσα







H πλούσια  φύση στο Ξηρομέρου  παρουσιάζει τη δική της ξεχωριστή γοητεία.... Γι' αυτό και πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που ασχολούνται μαζί της προσφέροντας το καλύτερο αισθητικά καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. 
Δείτε φωτογραφίες από τα χωριά Αγράμπελο  Πρόδρομος και Χρυσοβίτσα.....

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Συντάντηση εκπροσώπων των Συλλόγων και φορέων για την Αποτροπή εργοστασίου Βιομάζας στην Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου


  Συντάντηση εκπροσώπων των Συλλόγων και φορέων για την Αποτροπή εργοστασίου Βιομάζας στην Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Κυριακή 17/01/2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συνάντηση Συλλόγων και φορέων της περιοχής μας με θέμα και αντικείμενο συζήτησης η δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ; Συγκεκριμένα στην θέση Κλιμάτια Χρυσοβίτσας.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Βροντερό «ΟΧΙ» της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου για το εργοστάσιο βιομάζας









ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τζένη Παπαδημητρίου

     Στη Χρυσοβίτσα σήμερα 16η Ιανουαρίου 2016, ημέρα Σάββατο, το μεσημέρι,  το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού, συζήτησε έκτακτα το θέμα κατασκευήςΜονάδας παραγωγής ενέργειας από την καύση βιομάζας ισχύος 1MW στη θέση «Κληµάτια» της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας, ∆. Ξηροµέρου και με τη συμμετοχή των:Κώστα Λαϊνά Αντιδημάρχου Ξηρομέρου, Χρήστου Κολοβού Δημοτικού συμβούλου (μείζονα αντιπολίτευση), Ηλία Γεωργαλή Δημοτικού συμβούλου (Συμπολιτεία Ξηρομεριτών), Δημήτρη Κομπλίτση Δημοτικού συμβούλου (επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης), Παναγιώτη Στάϊκου (Π. Δημάρχου Αστακού),Τάκη Παπούλια προέδρου Τ.Κ. Προδρόμου, Παναγιώτη Κούστα γιατρού (στέλεχος Συμπολιτείας Ξηρομεριτών) και κατοίκων, πήρε ομόφωνα αρνητική θέση και τονίζει ότι το εργοστάσιο αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.......

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Σάββατο του Τοπικού Συμβουλίου Χρυσοβίτσας για τη Μονάδα Βιομάζας



 Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Σάββατο το μεσημέρι το Τοπικό Συμβούλιο Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου για συζήτηση και γνωμοδότηση για τη Μονάδα παραγωγής ενέργειας από την καύση βιομάζας ισχύος 1MW στη θέση«Κληµάτια» της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας, ∆. Ξηροµέρου.
Αναλυτικά η Πρόσκληση:......... 

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ: Eνάντια στην κατασκευή μονάδας Βιομάζας στη θέση «Κληµάτια» της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας




ΤΟ Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου έλαβε υποψειν τις διατάξεις του αριθμού ΑΡ. ΟΙΚ.1649/ 45/ 14 ΚΥΑ-ΠΕΚΑ(ΦΕΚ45/ β 2014 οτι σύμφωνα με τον όρο βιομάζα αποκαλείται οποιοδήποτε υλικό που παράγεται απο ζωικό οργανισμό όπως το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα κτηνοτροφικά απόβλητα, βιομηχανικά τρόφιμα κτλ.
     Γενικά ως βιομάζα ορίζεται η υλη που έχει βιολογικά οργανική προέλευση.
     Αξίζει να σχολιαστεί ενδεικτικά και να παρατηρηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το τι θα συμβεί αν καλλιεργούνται τα συγκεκριμένα φυτικά είδη, σε εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων, ανεπαρκές για την περιοχή μας και τι επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν σε αυτό.........

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο δημοτικό σχολείο και στο νηπιαγωγείο Χρυσοβίτσας



Την πρωτοχρονιάτικη πίτα σήμερα το πρωί έκοψαν οι μαθητές στο δημοτικό σχολείο και στο νηπιαγωγείο Χρυσοβίτσας  Ξηρομέρου. Ενέργειες σαν αυτή είναι σημαντικές και βοηθούν στην κοινωνικοποίηση των μικρών μαθητών, που είναι η ψυχή των χωριών που δυστυχώς ερημώνουν.
 Όλοι μαζί ευχήθηκαν καλή και δημιουργική χρονιά.  
 Ένα μεγάλο μπράβο στις  Δασκάλες   που πάντα με χαμόγελο και με άπειρη όρεξη  και υπομονή  προσφέρουν τεράστιο έργο στο σχολείο..........

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:Από την χοροεσπερίδα του Περιβαλλοντικού συλλόγου Χρυσοβίτσας στα αγρίμια


Δειτε τα βίντεο από την χοροεσπερίδα του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Με ξεχωριστή επιτυχία η χοροεσπερίδα του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου στα Αγρίμια





  Με ξεχωριστή επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του Περιβαλλοντικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου, χθες Σάββατο βράδυ 9 Ιανουαρίου 2016, στο κέντρο «Αγρίμια» στην Αθήνα.

      Πολύς κόσμος, Χρυσοβιτσάνοι, φίλοι τους και όχι μόνο, τίμησαν με την παρουσία τους την ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου και χάρηκαν μια επιτυχημένη βραδιά με πολύ κέφι και χορό, με τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Οι καλεσμένοι κυριολεκτικά ξεφάντωσαν με ατελείωτο χορό και με πάρα πολύ κέφι μέχρι λίγες ώρες πριν ξημερώσει…........