Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

1453-2013: 560 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Σήμερα συμπληρώνονται 560 χρόνια από την Άλωση της Πόλης και το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

  Πεντακόσια εξήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453 και το οριστικό τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η Άλωση αποτέλεσε το τέλος μίας εποχής, επηρεάζοντας δραστικά τη Δύση σε πολιτικό, οικονομικό αλλά και πολιτιστικό επίπεδο.
Η πολιορκία διήρκεσε από τις 6 Απριλίου ως την Τρίτη, 29 Μαΐου 1453 (Ιουλιανό ημερολόγιο). Η Άλωση της σηματοδότησε το τέλος του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους, που είχε επιζήσει για πάνω από 1.000 χρόνια....

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Εγκαίνια στη σχολή Σαολίν Κουνγκ Φου "Η Πηγή του Νεαρού Δάσους" του Ανδρέα Τσελεπή, στο Ηράκλειο Αττικής


    Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:00 μμ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της σχολής Shaolin Kung Fu «Η Πηγή του Νεαρού Δάσους" των δασκάλων: Ανδρέα Τσελεπή (είναι γιός του Μπάμπη Τσελεπή) και του Δημήτρη Κιτσώνη, στη διεύθυνση Πλαπούτα και Καλλικράτους 4, Ηράκλειο 141 22, Αθήνα. 
 (Δίπλα στο τέρμα της γραμμής του λεωφορείου "641" και 10' από τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο σταθμός "Ηράκλειο")
Τηλέφωνα: 6940 551155 (Δημήτρης Κιτσώνης), 6974 121268 (Ανδρέας Τσελεπής), 215-5405775 (σταθερό σχολής).................

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη


                        
Η Αγία Ελένη γεννήθηκε το 249μ.Χ. στο Δρέπανο Βιθυνίας στην Μικρά Ασία. Ο πατέρας της ήταν πανδοχέας. Παρόλο που η Αγία μεγάλωσε στο περιβάλλον ενός πανδοχείου, από μικρή μελετούσε τις χριστιανικές γραφές και έγινε πιστή χριστιανή.
Σε ηλικία 21 ετών, το 270μ.Χ., παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Χλωρό, ο οποίος ήταν τότε αξιωματικός της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Η Αγία Ελένη ακολούθησε τον σύζυγο της σε όλες τις εκστρατείες, στις οποίες η θέση του τον υποχρέωνε να λάβει μέρος. Τέσσερα χρόνια μετά τον γάμο τους, το 274μ.Χ., απέκτησαν ένα γιο τον Κωνσταντίνο. Η ιστορία έδειξε ότι ο γιος τους αυτός, έγινε ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο πρώτος αυτοκράτορας του Βυζαντίου αλλά και Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο Μέγας Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην πόλη Ναϊσσό (στις μέρες μας η πόλη αυτή ονομάζεται Νίσσα και βρίσκεται στην Σερβική επικράτεια). Μεγάλωσε με τις χριστιανικές διδαχές της μητέρας του, την στρατιωτική εκπαίδευση του πατέρα του και τα γράμματα μεγάλων διδασκάλων της εποχής. Αυτά τα τρία διαμόρφωσαν το πνεύμα και τον χαρακτήρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ενός ανθρώπου γραμματισμένου, αξιόμαχου στρατιώτη και ταυτόχρονα φιλικά προσκείμενου στους χριστιανούς και την Χριστιανική πίστη.....

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Μεγάλη Παρασκευή: ο επιτάφιος στον πολιούχο του χωριού μας (Άγιος Γεώργιος)


    Όπως κάθε χρόνο για πολλούς από εμάς ο στολισμός του επιταφίου είναι ένα έθιμο που γεμίζει τη ζωή μας και μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο βαθιά τη συμμετοχή μας στο θείο πάθος. Έτσι και φέτος ετοίμασαν με ευλάβεια τον επιτάφιο του Κυρίου οι συγχωριανοί μας.

ΟΓΑ: Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για 550.000 - Ξεκινούν αύριο


ΟΓΑ: Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για 550.000 - Ξεκινούν αύριο
Από αύριο, Τρίτη, αρχίζουν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας για τον ΟΓΑ, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο διοικητής του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός.
Όπως είπε, τα προγράμματα αφορούν 550.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Οργανισμού, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της περιοχής τους.
Σημείωσε ότι πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι με βιβλιάριο και ταυτότητα.
Παράλληλα, έκανε γνωστό οτι ο ΟΓΑ αναμένεται να δώσει στις αρχές Ιουλίου το πολυτεκνικό επίδομα


Φωτοβολταϊκά: «Κεραμίδα» για όσους τα εγκατέστησαν για να αυξήσουν το εισόδημά τους

Φωτοβολταϊκά: «Κεραμίδα» για όσους τα εγκατέστησαν για να αυξήσουν το εισόδημά τους

Αλλάζει πλήρως ο ρόλος των οικιακών φωτοβολταϊκών (μέχρι 10 κιλοβάτ), τα οποία από συντελεστής βελτίωσης του οικογενειακού εισοδήματος, μετατρέπονται απλώς σε ενεργειακή πηγή για ένα νοικοκυριό.

Ετσι μεταφράζεται η νέα απόφαση για τις ταρίφες στα οικιακά φωτοβολταϊκά, η οποία κατεβάζει την τιμή με την οποία εξαγοράζονται οι 1.000 κιλοβατώρες, από 524 ευρώ που είναι σήμερα, σε 125 ευρώ για το 2013, με σταδιακή μείωση έως και το 2019 οπότε η ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας θα εξαγοράζεται προς 80 ευρώ.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Καπνοκαλλιέργεια: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ



30% αύξηση στην καπνοκαλλιέργεια, αισιοδοξία… αλλά και προβλήματα στους Αιτωλοακαρνάνες παραγωγούςΠού θα κυμανθούν φέτος οι τιμές
  Έλεγχο εκπομπής ρύπων των τσιγάρων (!) επιβάλλει η κομισιόν, μάχη την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες για να μην καταρρεύσει η ελληνική καπνοκαλλιέργεια
   Νομοθετική ρύθμιση για οικοτεχνίες καπνού, όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε........

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Σύντομο Ιστορικό Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής (Ελεούσης - Κλεισούρας)



     Απόσπασμα από το βιβλίο του Καθηγητή κου Χρήστου Γερ. Σιάσου, «Οι Επίσκοποι Αιτωλίας και Ακαρνανίας από το 343 μ. Χ. έως σήμερα»

           Η Ιερά Μονή της Αγίας Ελεούσης βρίσκεται ΒΔ του Μεσολογγίου στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Μεσολογγίου – Αγρινίου σε μια από τις ομορφότερες  τοποθεσίες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, την Κλεισούρα.
       Στο κακοτράχαλο Φαράγγι της Κλεισούρας η Ιερά Μονή θυμίζει μετεωρίτικο  Μοναστήρι έτσι όπως είναι καρφωμένο στην κορυφή του βουνούΑράκυνθου, αποτελεί κέντρο και σημείο αναφοράς της Θρησκευτικής ζωής του Νομού.........

Μεγάλο γλέντι στο πατροπαράδοτο πανηγύρι της Μπαμπίνης





       Μεγάλη επιτυχία είχε η πρωτοβουλία του Συλλόγου Μπαμπινιωτών «Χριστόδουλος Παμπλέκης» που διοργάνωσε παραδοσιακό πανηγύρι για τον εορτασμό του Αι – Γιώργη, με τους επισκέπτες να κατακλύζουν το χώρο, στον οποίο πραγματοποιήθηκε η γιορτή.
       Στη βραδιά του γλεντιού η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και πέρα από κάθε προσδοκία, καθώς στο χώρο της παλιάς αποθήκης του Συνεταιρισμού (η οποία πρόσφατα ανακαινίστηκε από το Σύλλογο για να μετατραπεί σε λαογραφικό μουσείο), συγκεντρώθηκαν πάρα πολλά άτομα..........
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ.......

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Αετινών Αθήνας


        Κάτω από το γλυκό ήχο που έβγαζε το κλαρίνο του Βασίλη Μαρκόπουλουπραγματοποιήθηκε προχθές το Σάββατο  στις  27 Απριλίου 2013, στο μουσικό μεζεδοπωλείο Balsamico,  στο Περιστέρι.
     Οι Αετινοί και οι φίλοι τους γλέντησαν και χόρεψαν, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό τους ήχους του κλαρίνου σε μια όμορφη βραδιά.......
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ.....