Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα με θέμα: Το Τάμα του Έθνους



Γράφει ο Καθηγητής Χρήστος Γερ. Σιάσος

        Μέσα στο κατάμεστο γήπεδο το “sporting” στην Αθήνα, διοργανώθηκε την Κυριακή που μας πέρασε, 31 Μαρτίου 2013, η ημερίδα με θέμα: «Το τάμα του Έθνους» από το Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ». Το τάμα ήταν μια υπόσχεση από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και όλους τους οπλαρχηγούς να χτιστεί μια υπέρλαμπρη Εκκλησιά αντάξια του θαύματος του 1821, της θυσίας των Νεομαρτύρων και Αγωνιστών της Πατρίδας μας, αφιερωμένη στο Σωτήρα Χριστό μας, μετά την απελευθέρωση από την Τουρκοκρατία......


     Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει εγκρίνει από το 2012 την υλοποίηση αυτού του έργου και η ολοκλήρωσή του να είναι τον Μάρτιο του 2021 δηλαδή διακόσια χρόνια ανεξαρτησίας της Ελλάδας μας από τους Τούρκους.
      Στην ημερίδα όλοι οι συμμετέχοντες  διακήρυξαν και υποσχέθηκαν  πως όχι μόνο θα προασπίσουν  την Ελευθερία που μας κληροδότησαν οι μεγάλοι μας νεκροί, αλλά  θα την κρατήσουμε και θα την ολοκληρώσουμε για να γίνουμε κι εμείς άξιοι της ιστορίας μας.
     Μέσα από την ψυχή μας και την καρδιά μας αναπηδά σήμερα, στη σκέψη όλων μας, το μεγάλο χρέος, το Εθνικό καθήκον όλου του Ελληνισμού, να χτίσει τον Μεγάλο Ναό του Σωτήρα Χριστού μας. Στο τέλος όλοι οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα που αποτελούταν από τριάντα σημεία – προτάσεις των ομιλούντων. Εμπνεόμενοι από την Στρατηγική του Μεγάλου Σπηλαίου και με στρατηγική Εθνικής Ενότητας θα πρέπει να έχουμε στόχο την πραγματοποίηση του Μεγάλου και Ιερού Τάματος και ως κοινό όραμα να μας εμπνέει και να μας ενώνει,«Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία». Δεν θα πρέπει να κάνουμε άλλα λάθη και θα πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας για να λυτρωθούμε από τον καταποντισμό… απαιτείται συστράτευση όλου Ελληνισμού.
   
         Το Τάμα είναι χρέος όλων μας γιατί κατοχυρώθηκε με Νόμο του Ελληνικού Κράτους και υπογράφηκε από τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. Η Εκκλησία της Ελλάδος πρωτοστατεί και ευλογεί αυτήν την προσπάθεια.
       Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς τόνισε, όλα όσα αποφάσισαν και με το στόμα του μεγάλου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και των άλλων αγωνιστών ομολόγησαν και υποσχέθηκαν οι πρόγονοί μας. Οι ήρωες και οι μάρτυρες του Έθνους, οι ελευθερωτές μας, εκείνοι, που έζησαν και την σκλαβιά, αλλά και την ανάσταση του Γένους, αποφάσισαν και υποσχέθηκαν εις ένδειξη ευγνωμοσύνης να κτίσουν μετά την απελευθέρωση Ναό εις το όνομα του Ελευθερωτή Σωτήρος   Χριστού μας, στην οριστική πρωτεύουσα την Αθήνα. Προτάθηκε από τους Συνέδρους το Αττικό Άλσος ή ο χώρος της πρώην Ριζαρείου Σχολής απέναντι από το Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.
       Καταξιωμένοι Ιεράρχες με τις τοποθετήσεις των δίδαξαν στους συγκεντρωμένους  ότι η Εκκλησία πρέπει να είναι παντού παρούσα και να μιλούν πιο συχνά ακόμα και σε στάδια όπως σε αυτό που βρέθηκαν το “sporting.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς μιλάει.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου